Möte med forskare


Igår träffade vi Mattias Wallergård och Nicolò Dell'unto vid Institutionen för designvetenskaper. det var ett mycket givande möte där vi bl a diskuterade vilka nätbaserade verktyg de använder för sin forskning, t ex bloggar, Youtube pch podcastserier på iTunesU, kommunikationsverktyg som Skype och Googlechat, och givetvis Second Life där Nicolò arbetar med att lägga in 3D-material från projektet "Malmö 1692" på Lunds egen ö.

Vi pratade också om vilka behov forskare skulle kunna ha rörande en samlingstjänst för olika applikationer och verktyg. Mattias och Nicolò kommer att få representera forskare vid LU i det presentationsmaterial vi håller på att arbeta fram i samband med projektplanen.


2 kommentarer:

IngerE sa...

Hej,

jag tycker att ert projekt är riktigt spännande. Jag hoppas bara att ni inte glömmer bort administratörerna. Vi har också stora behov att dela dokument och tankar. Och framförallt att hålla koll på vad som händer och vem som gör vad. Hade varit bra med gemensamma verktyg för sådant.

Marita Ljungqvist och Maria Hedberg sa...

Hej Inger! Kul att du är intresserad av projektet. Administratörerna finns med i bilden. I första hand har vi då tänkt på pedagogiska utvecklare men även personer som har administrativa roller eller uppdrag och som du säger har behov av att dela och samarbeta kring olika dokument, skrivelser samt kanske hålla dagliga möten via synkrona verktyg som skype och chatt).

Skicka en kommentar

Kommentera gärna!