Möte med Cecilia på UR


I veckan hade jag (Marita) ett givande möte med Cecilia Boreson på Utbildningsradion. Vi träffades i Språk. och litteraturcentrums café och diskuterade bl a UR Access, som innebär att lärosäten i Sverige skriver ett avtal med UR för att få fri tillgång till URs radio- och TV-program. Lunds universitet är ett av 25 lärosäten som har anslutit sig till URs mediaserver. Vi pratade också om iTunesU och om hur UR arbetar mot lärosätena. Eftersom lagring och publicering av media är en viktig komponent för det projekt som vi föreslår var det mycket intressant att få höra om hur UR arbetar för att ge service åt högskolor och universitet och hur man jobbar med upphovsrättsliga frågor. Om allt går som det ska med vår projektansökan kommer vi att planera för fler möten framöver, då vi hittade många intressanta beröringspunkter mellan vårt projekt och URs verksamhet.

2 kommentarer:

Martin Sunnerdahl sa...

Hej!
Tänkte bara påpeka att det verkar vara något tokigt som gör att era nya poster producerar ett helt gäng tweets. Fast det vet ni säkert.

Marita Ljungqvist och Maria Hedberg sa...

Hej Martin,
tack för ditt påpekande. Vi har en koppling mellan Facebook och twitter och jag (Maria) skulle testa en länk och fick inte med bilden i inlägget, vilket gjorde att jag testade igen och igen :-) Därav flertalet tweets.

Skicka en kommentar

Kommentera gärna!